Претражи

недеља, 18. септембар 2011.

Dobra dela-zasto ih ciniti?

Kad neko ucini nesto lepo,a sam nema nikakve koristi od toga obicno se zapitamo da li je to uradio "cista srca"?Ili da bude potapsan po ramenu i osvestan slavom od strane drugih..
Bil Gejts kupio je pre 17 godina "Codex Leicester", najpoznatiji od tridesetak preživelih naučnih dnevnika Leonarda da Vinčija. Gejts ga je nabavio na aukciji za 30,8 miliona dolara,ej 30 miliona za knjigu! Nakon što ga je kupio, Gejts je skenirao dnevnik i sad je to vredno naučno delo dostupno na CD-ROM-u za manje od 30 dolara.On je resio da svoje blago podeli sa svima,hmmm malo je to previse od cuvenog humanitarca Bila,mislim da kupuje svoje mesto u istoriji..Izvini,Bile ali malo mi je tesko da poverujem da ti je 30 miliona jedno veliko nista,jer da stvarno jeste mogao si ih pametnije potrositi!Ili da si ih recimo poklonio meni pa da ja licitiram neke stvari za dobrobit celog covecanstva:)
Ili onaj milioner cudak Brenson,kupio covek podmornicu koja je kao avion pa je posle iznajmljuje..i to je dobro delo,sto da samo on uziva u svojoj skupoj igracki..hmmmm..
Pa se frljaju fondacijama za ovo,za ono,milijarde se sliju na razne (nepostojece)racune humanitarnih organizacija..a milioni sirom sveta i dalje gladuju..Nemaju ni tv da gledaju te svoje dobrocinitelje koji su im mozda poklonili mikser a oni nemaju sta njime ni da mute..
Ona recimo je nasa Majka Tereza,Srbijo,blago tebi sa takvom zvezdom!Poklanja deci bez roditelja i sebi uskrati neku fantasticnu Diorovu kreaciju,dusa od coveka..
Poznato lice?E ona je tek brinula o svim srpskim zenama i masovnosti pojave raka dojke u nas.Hvala joj na silnoj brizi jer kad ona krene da se pozabavi nekim globalnim problemom to radi uvelikom stilu..Zena zmaj,nema sta!
Mozda je bolje u se i u svoje kljuse:)
Za kraj veseloooo!!!

1 коментар: