Претражи

недеља, 21. август 2011.

Olive bread

Danas pravim svoj prvi hleb i to ce biti upravo sa maslinama!Pravila sam pre par dana skroz zdravu verziju hleba sa semenkama i pahuljicama ali to se ne racuna jer nema "dizanja"testa i tih stvari koje se podrazumevaju kad je 'leb u pitanju.I sad cekam da naraste testo i nesto mi je cudno..Hmm,stavila sam i belo vino i sve po receptu,e sad mozda je trebalo nesto da se odbroji:)Za srecu..
Nadam se da ce ispasti ovako
Recept je sa nekog sajta,ja lebac ne jedem ali volim da mesim:)Kazu da je dobro za misice ruku..
"Pomešati kvasac sa malo mlake vode i 1 kašikom šećera. Kada uskisne dodati brašno i umešati. Jedno po jedno dodati vino i maslinovo ulje . Umesiti testo prekriti i osatviti na toplom da se digne 30 min. U testo zatim dodati jaja i so, zatim sir, orahe i seckane maslinke. Zamesiti testo i od njega napraviti okrugao hleb i staviti ga u podmazan pleh. Hleb peći u rerni na 200 C dok ne dobije zlatno žutu boju. Tada isključiti rernu i ostaviti ga još par minuta u rerni pa ga izvaditi iz rerne i iz pleha i ostaviti da se prohladi"
Samo da ne bude
http://www.youtube.com/watch?v=1zCzUlJXs4Q

6 коментара:

  1. looks good!
    xx
    http://davinadonkor.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. ovo je najsimpatičnije tekst o hlebu koji sampročitala:)
    nadam se da je isapo kao sa slike, svakako dobro zvuči!
    http://lovestylemagic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Dragi moji,hleb uspeva savrseno samo u receptu treba naglasiti da ide vise brasna naravno,oko pola kg okvirno.Eto mirisa Grcke u domu:)

    ОдговориИзбриши
  4. Mmmm, kako li je mirisala kuća tog dana:)? Dobar ti ovaj lebac...

    ОдговориИзбриши