Претражи

петак, 24. фебруар 2012.

Kreni već jednom!

Verovatno nisam jedina koja ovih dana kuka zbog svoje kilavosti,zima polako ostaje iza nas a tragove je ostavila itekako na mom telu..Ceo život sam nešto jurcala,skakutala,trenirala,a sad bih posle pretrčanog kilometra verovatno izdahnula.Dugo sam trenirala košarku,koju godinu unazad sam išla malo na aerobik,radila sam uvek neke vežbice po kući,naročito trbušnjake.Jao,kad se setim,lep je osećaj kad leti ogoliš stomak pa ti svi zavide eh bilo nekad,neću sad da se hvališem nego da samu sebe žestoko iskritikujem.Izgubila sam mišiće,tako da je nivo kondicije sada ne na nuli nego u debelom minusu!I to me strašno iritira,jer nije stvar samo u zategnutosti nego što čovek nema dovoljno energije za obavljanje osnovnih životnih aktivnosti.Tako ja već duže vreme smaram pričom da ću da se ponovo aktiviram još samo preostaje za koji vid gimnasticiranja da se opredelim.Klasična teretana ne dolazi u obzir a ni aerobik, to mi je dosadno,hoću na zumba fitnes!!!
Zumba fitnes je trening maskiran u zabavu - efikasne aerobik vežbe koje prati ritam inspirisan latino muzikom. Časovi plesa su najčešći izbor treninga za više od nekoliko miliona ljudi širom sveta, stoga nije ni čudo što je zumba fitnes na vrhu popularnosti u teretanama i fitnes centrima širom zemlje.
Moja draga drugarica iz detinjstva danas živi na Havajima i tamo je upravo zumba instruktor,prosto je uživanje gledati njene fotke sa treninga,nasmejane cure djuskaju,kao da si u diskoteci.Samim tim ti znojenje ne pada teško jer ko ne voli latino ritmove!
A nastade sve sasvim slučajno,neki lik u Kolumbiji,instruktor plesa,pre gotovo dve pune decenije, Alberto “Beto” Perez zaboravio je da na zakazan trening ponese uobičajenu muziku za vežbanje. Srećom pa je u kolima imao nekoliko diskova sa klasičnim latino ritmovima – salsa, merengue, cumbia, reggaeton. Pokupio je muziku iz automobila i odlučio da improvizuje sa pesmama za vreme treninga, ne sluteći na kakvo će oduševljenje polaznika naići.Napravi čovek revoluciju u vežbanju!
I sad gledam gde mi je najbliže mesto sa kursevima ove vrste,poskupo je mada treba juriti i na popustima,nadje se i za 500,600 dinara mesečno umesto 2-3 hiljade!E još da gospođica nađe odgovarajuću opremu za vežbanje i digne dupence iz foteljice,znači govorim sebi stalno: Hajde,kreni već jednom!!!


http://www.youtube.com/watch?v=qsSrq3HBa7Ahttp://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=1G1AkJ-97ng

5 коментара: